Teater for smårollingene

I november ønsker Hålogaland Teater velkommen inn i en verden av garnnøster som triller og strikkepinner som klirrer. Da blir det teater for de aller yngste, nemlig aldergruppen 0 til 3 år.

Det er første gang Hålogaland Teater produserer såkalt «toddlerteater», eller smårollingteater som det gjerne kunne bli kalt på norsk. Målgruppen er barn fra null til tre år, med andre ord en gruppe som ikke er de hyppigste teatergjengerne – ennå.

 

Regissør for forestillingen «Bæ, bæ lille», Katrine Strøm tar oss med i et univers der noen har bursdag og en deilig kake blir servert. Inni det lune teltet blir den ene historien flettet inn i den andre i en slags drøm av musikk, bevegelse og hendelser.

 

«Bæ, bæ lille» er en sanselig og visuell forestilling uten ord som spilles av medlemmer fra Lille Hålogaland Teater. Katrine Strøm har regi og har skapt konseptet mens Ingunn Sønsteby lager scenografien. Musikken er av to ganger spelemannsprisvinner Christine Sandtorv og Hege Holte Østbye er teaterlærer. Det er skuespillere fra Lille Hålogaland Teater som spiller i forestillingen. De er Emilie Elstad, Fia Augusta Bøckmann, Tuva Frydelund, Tove Funderud Skogvang, Madelen Dahl-Sigurdsen og Cora Karlberg.

 

Forestillingen vil bli spilt inne i et telt og nesten all scenografien vil være strikket,  det vil si at man skaper et scenebilde som er mykt og varmt av garn, hvor de små teaterpublikummerne kan boltre seg på smårollingers vis.

 

«Bæ, bæ lille» har urpremiere 11. november på Scene Øst og vil ha dagforestillinger ut november. Forestillingen vil vare ca. 25 minutter.

Publiseringsdato
21.09.2016