Kinesiske skuespillere på plass

Søndag kom de tre kinesiske skuespillerne til Tromsø. Nå er de klare for Scene Øst.

Det er første gang kinesiske skuespillere skal spille på Hålogaland Teater. På den fjerde søndagen i advent kom de til et regntungt og snøfritt Tromsø. Nå gir de seg i kast med prøvene på forestillingen "Apene i Himalaya".

Ma Zhuojun, Li Jialong og Wang Yao jobber alle som skuespillere i millionbyen Beijing og har lang erfaring innen både film og teater fra Kina, samt at de også har turnert med flere produksjoner rundt i verden. Teatersjef Inger Buresund har jobbet med dem alle tre i løpet av de årene hun jobbet med teater i Kina.

Hele ensemblet samlet for første gang. Fra venstre Maria Grazia Di Meo, Karl Flyman, Guri Johnson, Jørn-Bjørn Fuller-Gee, Huy Le Vu, Vilma Stritof, Ma Xhuojun, Wang Yo og Li Jialong

Nå er skuespillerne hentet til Hålogaland Teater for å delta i forestillingen "Apene i Himalaya". Det er en forestilling bygget over tekster fra åtte foreskjellige forfattere fra hele verden. Fellesnevneren for tekstene er forflytning. Tekstene er satt sammen og har blitt et knippe varme, personlige og humoristiske fortellinger om reiser og identitet.

Både skuespillere, forfattere og regissør Jon Tombre har hatt flere workshops i Kina i forkant. Så har Yngvar Julin og Vilma Stritof bearbeidet tekstene til et manus som skal munne ut i forestillingen "Apene i Himalaya", med premiere på Scene Øst 18. januar 2017.

Forestillingen skal spilles en måned i Tromsø før den så skal ut på en treukers turné i Troms og Finnmark.

Stikkord
Publiseringsdato
19.12.2016