Utsmykkingsfondet satte av tre millioner til utsmykking av Hålogaland Teater. Her kan du lese mer om den kunstneriske utsmykkingen av huset.

Tre millioner kroner ble satt av til utsmykking, da byggingen av det nye teaterbygget til Hålogaland Teater startet. Den kunstneriske utsmykkingen av teatret ska gjenspeile den kunstneriske aktiviteten som foregår i et teaterhus, og tre kunstverk ble valgt ut.

Inghild Karlsen og Bo Bisgaard har skapt De Syv Musene ogTeatermaskottene. De Syv Musene er sju monumentale skulpturer i hvit betong som står foran inngangen til Hålogaland Teater. Kunstnerne har tenkt seg de sju skulpturene som inspirerende muser for teatret. De Syv Musene har blitt et unikt og populært kjennemerke for Hålogaland Teater. Fra foajeen på teatret kan man også se en liten rød bronsehund som skuer utover havet. Dette er en av de to Teatermaskottene. Den andre av de to maskottene står på taket på Hålogaland Teaters første tilholdssted Rådstua, midt i Tromsø sentrum.

Nordveggen på teaterbygget består av Inge Pedersens teglsteinsvegg En Midtsommernatts DrømKunstverket er inspirert av den nordnorske naturen og det blålige lyset i landsdelen. Veggen består av teglstein og porselensskiver i ulike blånyanser.

På veggen inne i teatrets foaje finner vi Martine Linges kunstverk Oscenare, som består av 33 elementer felt inn i foajeens askepanelte vegg. Verket er inspirert av skalldyret kjent under betegnelsen rur som lever på berg og fjæresteiner, og kunstneren har en tanke om at publikummet er tidevannet til teatret, som beveger seg inn og ut av bygget.