Maja Bohne Johnsen

Skuespiller
Age
49 år

Maja jobber som skuespiller og skriver dramatikk. Hun utdannet seg til skuespiller i USA hvor hun blant annet jobbet med Meisner teknikk. Maja har også forfatterstudiet fra Universitetet i Tromsø.

Maja har de siste årene tatt oppdrag fra en rekke aktører innen scenekunst i tillegg til å drive Johnsen & Johnsen produksjoner SA (tidligere Salongteatret DA) sammen men Pernille Dahl Johnsen.
Som skuespiller har Maja blant annet jobbet med Ferske Scener, Hålogaland Teater, Haugen Produksjoner, NRK og Sadio Nor i tillegg til å jobbe med prosjekter innen Johnsen & Johnsen produksjoner SA.
Som dramatiker har Maja vært med å utvikle forestillinger både i eget teaterkompani og i samarbeid med for eksempel Haugen Produksjoner og Sadio Nor. Hun skriver også egne tekster/manus. Maja har i tillegg til forfatterstudiet vært med på flere dramatikkverksteder med Kristin Eriksen Bjørn fra Ferske Scener, både som dramatiker og som skuespiller.
Maja har gjort oppdrag innen veiledning og personinstruksjon for skuespillere. Hun har også utviklet og hatt regi på forestillinger for barn og unge voksne.
I 2013 mottok Maja Statens Kunstnerstipend for skuespillere. I tillegg har hun mottatt skrivestipend fra Dramatikkens Hus og Fond for Lyd og Bilde.
Maja har i de siste årene mottatt stipend fra Statens Kunstnerstipend for å videreutdanne seg ved både ”Nancy Mannes Acting Studio” og ”The Roy Hart Theatre” i Frankrike. Hun er også utdannet yogainstruktør og har danset Argentinsk Tango i en årrekke. Maja har i tillegg utdanning innen mindfullness og meditasjon.

Forestillinger
Forestilling År Rolle
Pippi Langstrømpe 2013 Diverse roller
Rulletekst 2011 Skuespiller