Regissør
Scenograf

Anders T. Andersen er regissør, forfatter og skuespiller. Han er utdannet skuespiller ved The Arts Educational Drama Schools og har vært tilknyttet Nationaltheatret, Oslo Nye Teater, Det Norske Teatret og Hålogaland Teater.

Ved Hålogaland Teater har Anders T. Andersen vært regissør på forestillingene 2xIbsen og Hvem er redd for Virginia Woolf. I februar 2017 har han premiere på forestillingen "Havboka", som han også har dramatisert. 

Andersen var fra 2007 til 2009 del av den kunstneriske ledelsen ved Torshovteatret. Han har regissert Verdiløse menn, Hustyrannen, Entropi og Holocaustmusikalen for Nationaltheatret, og er Christopher Nielsens faste samarbeidspartner.

Han har vært kunstnerisk leder ved Teater Ibsen, og han har også bl.a. regissert Hamlet, Romeo og Julie, John Gabriel Borkman og Dag Solstads Forsøk på å beskrive det ugjennomtrengelige.

Andersen ble i 2008 hedret med Gullruten og Prix Italia i klassen Beste dramaserie for sin regi av Berlinerpoplene for NRK. I 1997 spilte Anders T. Andersen i Hedda Gabler på Hålogaland Teater.

Andersen debuterte på Aschehoug forlag med romanen Thomas Olsens 1. verdenskrig i 2010.