Folkets dom: – Burde vært pålagt de fleste i byen å se!

Anne Marit Bjørnflaten og Gunnar Wilhelmsen var blant de første som fikk se "Sykle i snøstorm". Og den falt i smak.

"Sykle i snøstorm" falt i smak hos Anne Marit Bjørnflaten og Gunnar Wilhelmsen.

– Forestillinga var fantastisk kunstnerisk, og burde vært pålagt de fleste i byen å se. Dette er viktig historisk. Jeg likte veldig godt åpninga, men også ellers de ulike disiplinene med dans, musikk og skuespill. «Sykle i snøstorm» var både HT og UiT verdig, sier Gunnar Wilhelmsen etter premieren.

Kjøp billetter til forestillingen her

– Jeg elsker at de tok i bruk alle elementene, og spesielt avslutninga på havet – som jo er så viktig for Nord-Norge. Jeg synes avslutninga var helt magisk, mener Anne Marit Bjørnflaten.

Helge Markusson og Mariann Lødemel likte jubileumsforestillinga.

Helge Markusson og Mariann Lødemel

– Jeg synes dette var storslagent, og en verdig måte å lage jubileumsforestilling på. Det var interessant å se hvordan man driver forskningsformidling på. Å bruke hele teatret og en fiskemerd var spennende. Jeg koste meg, sier Helge M. Markusson.

– Jeg ble veldig glad for mange småting gjennom stykket. Også at hele teatret er i bruk med ulike rom, budskap og stemninger var fint. Kombinasjonen musikk, dans og de ulike uttrykkene var flott. Jeg jobber enda med å plassere alt, sier Mariann Lødemel like etter premieren på «Sykle i snøstorm».

Irene Nordhaug Hansen og Hans Kristian Elvenes syntes forestillingen var spektakulær og gjenkjennelig.

Irene Nordhaug Hansen og Hans Kristian Elvenes

– Jeg synes forestillinga til dels var spektakulær og gjenkjennbar med tilblivelsen av universitetet og de ulike karakterene som Willy Haugli. Konflikten nord-sør og motstanden mot etableringen var interessant. Jeg har selv vært på forskningstokt nylig og likte framstillingen av forskningsmiljøene. Jeg likte det aller meste; scenografien i fiskemerden var så kreativ og bra, mener Hans Kristian Elvenes. Som synes det kunne vært enda mer sprut i avslutninga.

Les mer om Sykle i snøstorm her

– «Sykle i snøstorm» har mye god tekst, og historien er fortalt med mye humor og kjærlighet. Scenografien var fantastisk, det samme å komme rundt og se hele teatret. At de har med kunstnere fra området liker jeg godt. Dansen i ett av rommene i teatret var helt unik, mens den kanskje ble litt enkel på merden, sier Irene Nordhaug Hansen. – I helhet er «Sykle i snøstorm» veldig bra. Jeg skal se den igjen og ta med meg noen studenter da.

Sveinung Wålengen, Sveinung Gjessing og Oda Fjell

Sveinung Wålengen, Sveinung Gjessing og Oda Fjell

– Forestillinga var både lærerik og underholdende, og en varm innføring i Tromsø og universitetets historie. Jeg er ny i byen og kjente ikke til dette, men det var kjempefint – særlig likte jeg scenografien, forteller Sveinung Gjessing.

Sveinung Wålengen er enig. – Jeg er veldig imponert over scenografien og bruken av alle rommene. Å ta en fiskemerd i bruk var helt magisk, og danserne var flinke. Scenen med ravnene er ett av mine favorittøyeblikk, forteller Wålengen.

– «Sykle i snøstorm» var en veldig gjennomført reise, med mange ulike måter å fortelle ting på. Scenen i baren var et ektefølt møte med teatret. Når skuespillerne og teatret forteller at de er ulike universitetet er de veldig ærlige, og gjør dette ekte og selvironisk. Scenografien og lyssettingen var nydelig, nydelig. Dette er nordnorsk stolthet, sier Oda Fjell.

Tekst og foto: Lars Åke Andersen

Publiseringsdato
16.09.2018