Tobias og dagen det smalt

Prosjektet har pågått i lang tid under arbeidstittelen «Piggsveis». Nå blir det endelig forestilling på Hålogaland Teater med tittelen «Tobias og dagen det smalt.»

Tobias og dagen det smalt er en forestilling om kjønnsidentitet og vennskap. Ideen kom fra Kristine Myhre Tunheim, som også er skuespiller og del av Rimfrost Teaterensemble. Sammen med resten av ensemblet og dramatiker Jenny Svensson har hun snakket både med barn og voksne om temaet, og det er disse samtalene som danner grunnlaget for forestillingen.

I forestillingen møter vi Tobias. Han vil bare være Tobias, men alle kaller ham Cecilie. Ikke engang mamma og pappa vet at Tobias ikke er Cecilie. Bestevennen Pauline og den usynlige dinosaureksperten Konrad er de eneste som vet, og de prøver å hjelpe. Likevel føles det like ille som da meteoren kolliderte inn i jorden og dinosaurene døde. Hvordan skal Tobias forklare for alle sammen hvem han egentlig er? Kanskje er det nettopp en meteor som må til før ting kan bli bra igjen.

Forestillingen passer for barn fra 6 år. 

Produksjonen er et samarbeid mellom Hålogaland Teater og Rimfrost Teaterensemble, gjennomført med støtte fra Norsk Kulturråd, Spenn.no, Fond for lyd og bilde, Statens kunstnerstipend. Forprosjekt og tekstutvikling ble gjennomført med støtte fra Dramatikkens hus, Fond for utøvende kunstnere, Ferske Scener, Tromsø Kommune, Seanse – senter for kunstproduksjon, ArtLab/Hålogland Teater

Urpremiere Scene Øst 23. november
Kjøp billetter her
 

Idé Kristine Myhre Tunheim
Regi  Morten Røsrud
Dramatiker  Jenny Svensson
Dramaturg  Lina S. Killingdalen
Scenograf og kostymedesign  Mari Lotherington
Lysdesign  Øystein Heitmann
Komponist og lydprodusent  Aggie Peterson

PÅ SCENEN: Kristine Myhre Tunheim, Jonas Delerud, Alexander Rindestu

Publiseringsdato
02.10.2017