Vinduer

Av
Veronica Salinas

Vinduer er en forestilling om forflytning, enten den er selvvalgt eller påtvunget. Den handler også om viktigheten av å bli forstått og å gjøre seg forstått.

Klokken er 16.07. Det er februar året er 2019. I korte glimt hører vi stemmer fra en seng i Buenos Aires, en søppelplass utenfor Paris, en stue i Karasjok, en strand ved Fukushima, et toalett i USA og en containerhavn i Afrika. Vi hører unge stemmer som vil vekk, videre og frem.

Vi møter unge mennesker med ulik geografisk og kulturell bakgrunn. Vinduer åpnes inn til en verden uten klare grenser, men hvor gamle grenser likevel står som stengsler.

Vinduer er en idé som ble født i 2008. Forfatteren Veronica Salinas hadde vært på besøk i Buenos Aires og truffet sin bror og hans anarkistisk gruppe. Før hun traff dem så hun på anarkisme som en gammel og romantisk idé, men hun skjønte raskt at for broren og hans kamerater var anarkismen mer levende enn noen sinne.

En måned senere kom Salinas hjem til Oslo og leste at over 4000 unge mennesker hadde søkt om å få bli deltagere i Paradise Hotel. Samme uke fikk Salinas en telefon fra broren sin: hans beste venn var forsvunnet. Han ble funnet død noen uker senere med et skudd i hodet.

Dette satte i gang tanker hos Veronica Salinas.

Vinduer har verdenspremiere i Oslo under Heddadagene 2017. Forestillingen er et samarbeid mellom Veronica Salinas, Jon Tombre, Hålogaland Teater og Det samiske nasjonalteatret Beaivváš

Støttet av SPENN.NO, Norskkulturråd, Nordic Black Theatre og Dramatikkenshus. 

Les mer om Heddadagene her

Spillepan
Dato/Tid Scene Billett
Det Norske Teatret - Scene 3
Det Norske Teatret - Scene 3
Det Norske Teatret - Scene 3
Kunstnerisk team
Produsent Jon Tombre
Dramatiker/produsent Veronica Salinas
Scenografi Even Børsum
Kostymedesign Even Børsum
Lysdesign Paulucci Araujo Bakke
Foto Kristin Aafløy Opdan