"Frosne sanger" til CODA-festivalen

Danseforestillingen "Frosne Sanger" har premiere i Tromsø i september. I oktober skal den til CODA-festivalen i Oslo.

Den 7. september har danseforestillingen "Frosne Sanger" premiere på Hålogaland Teater. Det norske dansekompaniet Zero Visibility Corp. viser en forestilling med utgangspunkt i det globale frøhvelvet på Svalbard. Her, langt inn i mørket og kulden på Svalbard oppbevares livets kilde og begynnelsen på alt. Her lagrer verden sin fremtid.

Denne unike forestillingen går på Scene Vest på Hålogaland Teater 7-16. september. Når den er ferdig i Tromsø, skal den videre til CODA-festivalen i Oslo. CODA Oslo International Dance Festival ble opprettet som en stiftelse våren 2001 og arrangerte sin første festival høsten 2002. Fra 2005 gikk festivalen over til en biennale.

Det er den internasjonalt anerkjente norske koreografen Ina Christel Johannessen fra Zero Visibility Corp. som er kunstnerisk ansvarlig og koreograf for «Frosne sanger». Med seg på laget har hun sju dansere fra inn- og utland, to kinesiske videokunstnere og den belgiske musikkduoen Stray Dogs.

Dette blir en danseforestilling preget av sterke visuelle elementer og høyt energinivå i det fysiske bevegelsesmaterialet, kombinert med poetiske og ofte teatrale elementer. Forestillingen er et samarbeid mellom Zero Visibility Corp., Hålogaland Teater og Ibsen International.