Samovarteateret presenterer <p>Radio Barents 111

Spilleperiode
13. feb to 14. feb
Neste forestilling
Kommer
Radio Barents 111 er svaret på drømmen om samarbeid på tvers av språk og kulturer i Barentsregionen. I forestillingen møter vi en region full av optimisme og overlevelsesvilje. Forestillingen blir en varm og musikalsk hyllest til regionens framtid.

"Dette er den sanne beretningen om reisen til verdens ende. Verdens indre. Barents hjerte.

Vi skal fortelle det akkurat sånn som det er."

 

Historien går rett inn i dagens virkelighet i grenseområdene Norge, Russland, Finnland og de samiske områdene. Mens Barentsregionens framtid er brennhet storpolitikk, gir forestillingen et svar på hvorfor vi bor her. Radio Barents 111 kringkaster hverdagen i nord på 5 språk til 3 land. Vi møter mennesker som ved verdens ende finner meningen med livet på hver sin side av grensene. En reise som starter som en dokumentar og ender i surrealistisk fiksjon.

 

Forestillingen har premiere i Kirkenes 5. februar før den reiser videre og kommer til Hålogaland Teater 13. og 14. februar.

 

--

 

Nyskrevet virkelighetsnært samtidsteater

 

Det hører til sjeldenheten i norsk scenekunst i dag, at man får oppleve nyskrevet politisk aktuelt samtidsteater med egenkomponert musikk. Forestillingen formidles gjennom film, ulike språk, dans, musikk og skuespillere fra Barentsregionen.

 

Regissør Franzisca Aarflot sier hun ønsker å lage en forestilling som gir publikum lyst på livet. "Den livskraften og det motet som finnes her oppe er inspirerende, humoren og selvironien er befriende og tankevekkende. Jeg håpe å bringe noe av dette videre gjennom forestillingen."

 

--

 

Forestillingen er støttet av BarentsKult, Finnmark Fylkeskommune, Sør-Varanger kommune, Kulturdepartementet, Sparebank 1 Nord-Norge, Sametinget, Utenriksdepartementet, Dramatikkens Hus og
Utenriksdepartementet

Foto:
Lene Stavå
Foto:
Lene Stavå
Foto:
Lene Stavå
Skuespiller
Skuespiller
Skuespiller
Skuespiller
Skuespiller
Skuespiller
Skuespiller
Musikk
Johan Sara Jr.
Lysdesign
Niels A. W. Jensen
Musikalsk ansvarlig
Johan Sara Jr.
Videodesign
Sergey Zhigaltsov
Kostyme
Inger A. K. Stephen
Scenografi
Inger A. K. Stephen
Medvirkende på film
Thorvald Stoltenberg, Vegard Ulvang og Priretchny Social Club, Oda A. Aune, Matvey Shchetnev og Siver Norum
Av
Franzisca Aarflot