Snøsøster (Muohtaoabbá)

Av
Maja Lunde

Magisk julefortelling for hele familien

Det er 1. desember og snart jul. Men i år gruer Julian seg, selv om julaften til og med er fødselsdagen hans. Hjemme hos Julian er nemlig ingenting som det pleier å være i desember. Ingenting er som det bruker å være i det hele tatt. Mor og far vet knapt hvilken dag det er, enda mindre at det snart er jul. Vanligvis er desember den beste tiden av året. Han elsker lukten av klementiner og pepperkaker, stearinlys og spenningen i adventstida. Men i år er julen avlyst. Storesøstera til Julian døde nylig, og siden har ikke foreldrene vært seg selv. Julian er stort sett overlatt til seg selv. Alt ser bekmørkt ut - inntil han møter en underlig jente som heter Hedvig. Snøsøstera er en varm historie om sorgen over å miste en søster og gleden ved å få en ny venn, om overnaturlige ting og ekte juleglede.


Ny juleklassiker
Maja Lundes juleroman i 24 deler med nydelige tegninger av Lisa Aisato ble utropt som en klassiker allerede da den kom ut i 2018. Boka ble en braksuksess med rekordhøye lesertall, og flere aviser rulla terningkast 6.


Av: Maja Lunde
Instruktør: Marte Fjellheim Sarre
Komponist: Roger Ludvigsen
Scenograf: Ole Thomas D. Nilut
Lysdesigner: Øystein Heitmann
Kostymedesigner: Anne Berit Anti
Skuespillere: Elin Oskal, Ellinor Skartland, Nils Henrik Buljo, Iŋgor Ántte Áilu Gaup, Kristian Tapio, Rawdna Carita Eira.
Samisk oversettelse: Britt-Inga Vars
Produksjons- og turneteknikere: Olav Johan Eira, Ole Thomas D. Nilut, Jan Cato D. Nilut, Bernt Roger Somby
Fotograf: Aslak Mikal Mienna
Grafisk design: Kerstin Degerlund

Forestillingen er laget av:
Det Samiske Nasjonalteatret Beaivváš / Beaivváš Sámi Našunálateáhter