Utvik Senior - ÅPNE PRØVER

Av
Nina Wester

Publikumsprøver 3., 8., 9., og 10. juni 2021

På kvelden 17.februar 1978 går fiskefartøyet Utvik Senior ned med 9 mann.

Ingen så noe.

Ingen?

Ingen. 

Hva skjedde?

Hvor skal vi begynne?

Vi kan begynne med funnstedet som ingen ble enige om. Eller med vrakdelene som fiskerne aldri hadde sett maken til. Skal vi begynne søstera som mista broren sin, eller faren som mistet en sønn? Med engasjementet som varte i 26 år, eller med sorgen som varte evig? Vi kan begynne med kald krig, ubåter eller ulovlig skipstrafikk? Eller, vi kan begynne nå. Her og nå, og spørre oss selv hvorfor det ble som det ble og hvordan vi kan unngå at det samme skjer igjen.

Utvik Senior-tragedien blir teater: Guri (64) opplevde at faren ble sett på som syndebukk i over 20 år (iTromsø+)

Rimfrost produksjoner dykker ned i historien om Utvik Senior sammen med regissør og dramatiker Nina Wester. Med utgangspunkt i boka Forlis av Alf R. Jacobsen, intervjuer av pårørende og ressurspersoner tilknyttet forliset går forestillingen systematisk gjennom saken Utvik Senior. 

Se NRK Brennpunkt-dokumentaren "Gåten Utvik Senior"

Fortellerne er tre skuespillere og et mannskor. Sammen skaper de en opplevelse i skjæringspunktet mellom true crime, dokumentar og tragedie. En dokumentarisk fiksjon om en historie som ikke bør bli glemt.

I dag ser vi økt spenning i nord. Om det ble en ny kald krig, hvilken pris er vi villig til å betale for vår trygghet? Hvem blir offeret for stormaktenes spill? Hvordan kan vi være kritiske, uten å bli konspiratoriske?

Bakteppet - skuespillerne Alexander Rindestu og Kristine Myhre Tunheim forteller om forliset og bakgrunnen for forestillinga: (21 minutter) 

Forestillingen er en co-produksjon mellom Rimfrost produksjoner og Hålogaland Teater, og lages i samarbeid med Nordland Teater, Vokal Nord, Festspillene i Nord-Norge og lokale mannskor.

Tromsøpremiere til høsten

Utvik Senior skal ha premiere på Festspillene i juni 2021 og spille på Hålogaland Teater til høsten. Forestillingene under Festspillene inngår i programmet til Heddadagene 2021.

Lager teater om omstridt forlis (Festspillene i Nord-Norge)

Støttet av: Norsk Kulturråd - fri scenekunst teater, Statens Kunstnerstipend, Spenn.no, Fond for lyd og bilde, Det norske komponistfond, Fritt ord, Samfunnsløftet, Dramatikkens hus og Ferske Scener.

Medvirkende

Vokal Nord: Brynjar Onsøien, Dag Erik Enoksen, Daniel O. Daníelsson. Kor: Paul Bednorz, Torstein Hevnskjell, Alf-Inge Selstad, Øystein Hallem, Tord Bergersen, Owe Krolmanis

Koronainfo - slik ivaretar vi smittevern på teatret

Produksjon
Dramatiker og regissør Nina Wester
Scenografi Mari Lotherington
Lysdesigner Øystein Heitmann
Komponist Benjamin Mørk
Dramaturger Kristin Bjørn og Morten Kjerstad
Produsent Siri Børs-Lind
Inspisient Camilla Frantsen
Scenemester Fabian den Otter
Rekvisitør Paul Albert Dzur
Lydtekniker Truls Olsen
Lystekniker Espen André Hansen
Kostymeansvarlig Liv Henriksen
Kostymemaker Gry Norberg
Påkleder/maskør Elbjørg Hanne Hanssen
Verksted Ane Elene Johansen, Kenneth André Johansen, Bjørn-Hugo Nilsen
Markedsansvarlig Rimfrost Produksjoner Marte Gravem Isaksen