Utvik Senior

Av
Nina Wester

På kvelden 17.februar 1978 går fiskefartøyet Utvik Senior ned med 9 mann.

KOMMER HØSTEN 2021.

Ingen så noe.

Ingen?

Ingen. 

Hva skjedde?

Hvor skal vi begynne?

Vi kan begynne med funnstedet som ingen ble enige om. Eller med vrakdelene som fiskerne aldri hadde sett maken til. Skal vi begynne søstera som mista broren sin, eller faren som mistet en sønn? Med engasjementet som varte i 26 år, eller med sorgen som varte evig? Vi kan begynne med kald krig, ubåter eller ulovlig skipstrafikk? Eller, vi kan begynne nå. Her og nå, og spørre oss selv hvorfor det ble som det ble og hvordan vi kan unngå at det samme skjer igjen.

Rimfrost produksjoner dykker ned i historien om Utvik Senior sammen med regissør og dramatiker Nina Wester. Med utgangspunkt i boka Forlis av Alf R. Jacobsen, intervjuer av pårørende og ressurspersoner tilknyttet forliset går forestillingen systematisk gjennom saken Utvik Senior. 

NRK Brennpunkt - Gåten Utvik Senior

Fortellerne er tre skuespillere og et mannskor. Sammen skaper de en opplevelse i skjæringspunktet mellom true crime, dokumentar og tragedie. En dokumentarisk fiksjon om en historie som ikke bør bli glemt.

I dag ser vi økt spenning i nord. Om det ble en ny kald krig, hvilken pris er vi villig til å betale for vår trygghet? Hvem blir offeret for stormaktenes spill? Hvordan kan vi være kritiske, uten å bli konspiratoriske?

Forestillingen er en co-produksjon mellom Rimfrost produksjoner og Hålogaland Teater, og lages i samarbeid med Nordland Teater, Vokal Nord, Festspillene i Nord-Norge og lokale mannskor.

Tromsøpremiere til høsten

Utvik Senior skal ha premiere på Festspillene i juni 2021 og spille på Hålogaland Teater til høsten.

Lager teater om omstridt forlis (Festspillene i Nord-Norge)

Støttet av: Norsk Kulturråd - fri scenekunst teater, Spenn.no, Fond for lyd og bilde, Det norske komponistfond, Fritt ord, Samfunnsløftet, Dramatikkens hus og Ferske Scener.

Produksjon
Dramatiker og regissør Nina Wester
Scenografi Mari Lotherington
Lysdesigner Øystein Heitmann
Komponist Benjamin Mørk
Dramaturg Kristin Bjørn
Dramaturg Morten Kjerstad
Produsent Siri Børs-Lind
Kor Vokal Nord
Inspisient Camilla Frantsen
Scenemester Fabian den Otter
Rekvisitør Paul Albert Dzur
Lydtekniker Truls Olsen
Lystekniker Espen André Hansen
Kostymeansvarlig Liv Henriksen
Kostymemaker Gry Norberg
Påkleder/maskør Elbjørg Hanne Hanssen
Verksted Ane Elene Johansen, Kenneth André Johansen, Bjørn-Hugo Nilsen