Oversikt over kommende relæxte forestillinger, konserter og filmer

Relæxte forestillinger er åpent for alle, men de er spesielt tilpasset for barn, voksne og familier som kan oppleve det som utfordrende å delta på ordinære forestillinger. Les mer om hvilke tilpasninger vi gjør, nederst på siden.

VÅR 2022

19. januar kl 17.15: Knutsen & Ludvigsen 2 - Det store dyret (TIFF)

RELÆXT KINO: Livet går sin trivelige gang i tunnelen til Knutsen, Ludvigsen og Grevlingen. Et liv med sang, syltetøy og vennskapelig småkjekling. Men en dag får de besøk av den strenge Konduktøren som vil kaste dem ut. Tunneler er for tog, ikke mennesker. Velkommen til TIFF sin aller første Relæxt visning!

Les mer og kjøp billetter

Søndag 30. januar kl 14.00: Den Rare Tida (Nordlysfestivalen)

RELÆXT FORESTILLING: Vi møter bestevennene Julie og Marius som går i samme klasse og bor så nært at de kan se hverandres vinduer fra soverommet. Begge elsker snøballkrig, superhelter og synes at bursdager er det beste i verden.
Men hva skjer med et vennskap når verden plutselig blir snudd på hodet? Hvordan kan man leke når man ikke får være sammen? Og sist, men ikke minst, er det sant at superhelter kan fikse absolutt alt? En forestilling om hvordan barn nord i Norge har opplevd verden under en pandemi.

Les mer og kjøp billetter her

Mandag 21. februar: Eventyret om Beethoven (Arktisk Filharmoni)

RELÆXT KONSERT: Passer for både små og store eventyrelskere. Her møter du selveste Rosenstjert (dukkefører Helene Gjerne) sammen med sanger og forteller Isa Katharina Gericke som forteller historien om Ludwig van Beethovens liv sammen med musikere fra Arktisk Filharmoni.

Billettlink kommer

Mandag 2. mai: Klassisk vår med Arktisk Filharmoni

RELÆXT KONSERT: Klassisk vårkonsert der Arktisk Filharmonis kammerorkester presenterer vårlige og romantiske toner med verk av blant annet Fritz Kreisler, Clara Schumann og Maria Theresia von Paradis

Billettlink kommer

Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook for å få med deg siste nytt!  

_____

PS! Vi gjør oppmerksom på at alle forestillinger, filmer og konserter spilles på scenene til Hålogaland Teater uavhengig av arrangør og hvem som selger billettene.
 

Under "Relæxt"-forestillinger gjør vi følgende tilpasninger:

  • Lyset i salen vil være dempet, men aldri slått av.
  • Vi har fjernet scenerøyk og strobebelysning.
  • Vi har justert lydnivået i de høyeste toppene.
  • Andre potensielle triggere spesifikt for forestillingen, kan du lese om på forhånd.

Vi lager en visuell guide som beskriver hele opplevelsen fra du kommer til teatret til forestillingens slutt. Guiden inneholder blant annet en beskrivelse av handlingen og de viktigste karakterene. Du vil også finne en liste over mulige triggere i guiden.

Viktigst av alt:

  • Under relæxte forestillinger er det helt lov til å både snakke høyt, le, gråte, tikse, og rope.
  • Det er i tillegg lov til å gå inn og ut av salen så mye du måtte ønske.
  • Du kan trekke deg tilbake i en skjermet sittegruppe i foajeen før, under eller etter forestillingen hvis du skulle ha behov for det.
  • Det vil være to verter inne i salen for å assistere publikum og være behjelpelig med det dere måtte trenge.

Les mer om bakgrunnen for "Relæxt" her.