Tobias og dagen det smalt 2019

Av
Jenny Svensson / Rimfrost Teaterensemble

Vinner av Heddaprisen for "Beste barneforestilling" 2018

Tobias har slått neseblod på Gøran – skolens skumleste gutt. «Ingen jenter får være med!» sa Gøran, men han vet jo ikke at Tobias ikke er Cecilie selv om han ser sånn ut.

KJØP BILLETT HER

Ikke engang mamma og pappa vet at Tobias ikke er Cecilie. Bestevennen Pauline og den usynlige dinosaureksperten Konrad er de eneste som vet, og de prøver å hjelpe. Likevel føles det like ille som da meteoren kolliderte inn i jorden og dinosaurene døde. Hvordan skal Tobias forklare for alle sammen hvem han egentlig er? Kanskje er det nettopp en meteor som må til før ting kan bli bra igjen.

Tobias og dagen det smalt er en forestilling som kjønnsidentitet og vennskap. Prosjektet, som tidligere hadde arbeidstittelen Piggsveis, er initiert av Rimfrost Teaterensemble og utarbeidet i samarbeid mellom ensemble og dramatiker, med utgangspunkt i intervjuer. Takk til alle intervjuobjektene og samtalepartnerne våre som har delt av sine historier og tanker rundt kjønnsidentiet og -mangfold.

"Tobias og dagen det smalt" spilles på Scene Øst i Tromsø 30.01.19 til  13.02.19. Deretter skal de ut på turné i Troms og Finnmark 19.02.19 - 08.03.19.

Produksjonen er et samarbeid mellom Hålogaland Teater og Rimfrost Teaterensemble, gjennomført med støtte fra Norsk Kulturråd, Spenn.no, Fond for lyd og bilde, Statens kunstnerstipend. Forprosjekt og tekstutvikling ble gjennomført med støtte fra Dramatikkens hus, Fond for utøvende kunstnere, Ferske Scener, Tromsø Kommune, Seanse – senter for kunstproduksjon, ArtLab v/ Hålogland Teater og Radart.

Rimfrost ønsker å rette en takk til: Intervjuobjektene, FRI Troms, Rosa Kompetanse, Harry Benjamins Ressurssenter, Stensveen Ressurssenter, Rådstua barne- og ungdomsteater, Elevene ved Bratteberg skole, andreklasse på Gyllenborg skole, Teatergruppa Lille Globus, Ann Therese Lotherington, Ida Løken Valkeapää, Kristin og Bernt Bjørn, Rebekka Brox Liabø, Toril Solvang, Marius Lien, Trude Øines, Nina Wester, Inger Buresund og alle andre som har støttet og løftet frem dette prosjektet.

Tobias sitt rom

I anledning forestillinga "Tobias og dagen det smalt" er det opprettet en gruppe som heter "Tobias sitt rom". Her kan alle i alle aldre diskutere forestillinga, kjønnsmangfold og andre ting man lurer på eller ønsker å dele. Døra er åpen, velkommen inn.

https://www.facebook.com/groups/tobiassittrom/

Spilleplan
Dato/Tid Scene Billett
Scene Øst
Scene Øst
Scene Øst
Scene Øst
Scene Øst
Scene Øst
Scene Øst
Finnsnes
Sjøvegan
Harstad
Sortland
Nordreisa
Skjervøy
Alta
Hammerfest
Honningsvåg
Lakselv
Tana
Båtsfjord
Vadsø
Produksjon
Idé Kristine Myhre Tunheim
Regi Morten Røsrud
Dramatiker Jenny Svensson
Dramaturg Lina S. Killingdalen
Scenograf og kostymedesign Mari Lotherington
Lysdesign Øystein Heitmann
Komponist og lydprodusent Aggie Peterson
Med Kristine Myhre Tunheim, Jonas Delerud, Alexander Rindestu

Skole

Vil du ta med klassen din på teater?
 

Vi lager alltid inspirasjonshefter til våre forestillinger, med oppgaver til for- og etterarbeid. 
Hefte kan du laste ned her. 

Bildegalleri