Relæxt teater

Teater for publikum med behov for løsere rammer.

AKTUELT

Vi gjennomfører vår aller første relæxt-forestilling med Pitbull-Terje og kampen mot barnevernet lørdag 12. september kl 13. NB: Dette er en lukket visning for invitert publikum.

SE VÅR VISUELLE GUIDE TIL FORESTILLINGEN (bruk piltastene eller sveip for å bla)


Teater skal være for alle, men i realiteten er det dessverre ikke alle som føler de kan kan delta. Det vil vi på Hålogaland Teater så veldig gjerne gjøre noe med. Vi har latt oss inspirere av gode kollegaer i England som i flere år har tilbudt konseptet Relæxt teater (relaxed performance). Nå er vi snart klare for å gjennomføre vår egen pilot!

Relæxt teater er et tilbud som er åpent for alle, men som er spesielt tilpasset for barn, voksne og familier med behov for litt mer avslappede rammer for å nyte teateropplevelsen.

Under forestillinger som er merket med “Relæxt teater” har vi gjort noen justeringer:

  • Før ditt besøk til teateret vil du få tilgang til en visuell guide. Denne beskriver hele opplevelsen av å komme til oss på teateret fra parkeringsplassen til foajeen og teatersalen. I tillegg kan du lese alt om forestillingen du skal på og se flotte bilder av karakteren og teaterstykket. Guiden er tilgjengelig både i digitalform og til å printe ut.  
  • I foajeen vil du også finne vår “tøffel-sone”. Dette er en sone med skjermende møbler dere kan bruke både før, under og etter forestillingen.
  • Under denne forestillingen vil det også være flere vakter og verter til stede for å assistere dere om det er behov for det.  

Vi har også gjort noen tekniske tilpasninger:

  • Under relæxt teater vil lyset i salen være dempet, men aldri slått av.
  • Vi har eliminert scenerøyk og strobebelysning
  • Vi har justert lydnivået i de høyeste toppene.
  • Andre potensielle triggere spesifikt for forestillingen, og handlingsoppsummering kan du lese om på forhånd i den visuelle guiden.  

Viktigst av alt:

  • Under relæxt teater er det helt lov til å både snakke høyt, le, gråte, tikse, og rope 
  • Det er i tillegg lov til å gå inn og ut av salen så mye du måtte ønske 
  • Det vil være to verter inne i salen for å assistere dere og være behjelpelig med det dere måtte trenge.  

All denne informasjonen vil forestillingsansvarlig formidle til publikum før forestillingen begynner. Da vil også publikum få en kort introduksjon av skuespillerne og vertene før vi begynner.

Gode samarbeidspartnere 

Vi på teateret har et godt samarbeid med Habiliteringstjenesten for barn og unge ved UNN, Norges handikapforbund og Funksjonshemmedes fellesorganisasjon. I tillegg har vi fantastiske samarbeidsteatre i London med over 10 års erfaring med Relaxed Performance konseptet; Unicorn Theatre, Graeae Theatre company, The National Theatre og Battersea Theatre. Men for oss på Hålogaland Teater er dette helt nytt, faktisk blir vi de aller første i Norge som introduserer dette tilbudet – noe vi så klart er både stolte av og glad for. I forbindelse med prosjektet samarbeider vi også med RKBU Nord og Høgskolen i Volda om evaluering og forskning. 

Hva og når? 

Konseptet testes i første omgang på to produksjoner; en i september og en i desember 2020 etter at vi har gjort justeringer basert på tilbakemeldingene.  

Den første forestillingen er ingen ringere enn “Pitbull-Terje og kampen mot barnevernet” og vil være den 12. september på hovedscenen til Hålogaland Teater. Den andre forestillingen vil være “Piken med fyrstikkene” i desember 2020.

Interessert? Ta kontakt!

Hvis du er interessert i å delta på en av disse forestillingene, er du velkommen til å ta kontakt med prosjektleder Ulrikke Benestad Fuller-Gee på e-post eller telefon: ulrikke@ht.tr.no, tlf 991 56 277.