Lille HT

Lille Hålogaland Teater er Hålogaland Teaters eget barne- og ungdomsteater, som ble startet våren 2010.

 

Lille Hålogaland Teater er en virksomhet hvor barn og unge lærer om teaterkunst i selve teatret, og Hålogaland Teater ønsker på denne måten å ta vare på regionens unge teatertalenter. Skuespillerne i Lille Hålogaland Teater får lære om teaterkunst, lære om den kunstneriske prosessen det er å lage teater, de får innsikt i ulike dramatiske uttrykksformer, får lære om teatret som institusjon og utvikle stemmebruk og kroppsbevissthet gjennom ulike skuespillerteknikker og teaterøvelser.

Katrine M. E. Strøm er leder for Lille Hålogaland Teater. Hun  er utdannet skuespiller og har bred erfaring med å arbeide med barn på scenen. Hun har også skrevet og satt opp en rekke forestillinger for barn i Norge og utlandet. I 2010 vant Katrine Gullsekken for beste forestilling i Den kulturelle skolesekken.

Hvert halvår jobber barne- og ungdomsteatret frem en ny forestilling, og enkelte ganger får også medlemmene i Lille Hålogaland Teater være med i teatrets ordinære forestillinger. Våren 2010 presenterte Lille Hålogaland Teater sin første forestilling, Vifterompe. De har siden gjort produksjoner som Karius og BaktusJukebox 71 og Virginias Jul. Høsten 2010 medvirker flere av de unge skuespillerne fra Lille Hålogaland i Et juleeventyr på Scene Vest, og har siden bidratt de gangene stykket ble satt opp i 2011, 2013 og 2016.

Våren 2015 medvirket deltakere fra Lille Hålogaland Teater i forestillingen Den sommeren pappa ble homo. Forestillingen fikk strålende kritikker, og ble belønnet med Heddapris for årets barne- og ungdomsforestilling.