Høstens program er lansert

Høstlansering

Fra poetisk dypdykk til dansk julefarse.

Etter en lang vinter og en veldig uvanlig vår er vi på Hålogaland Teater endelig klare til å lansere høstens teaterprogram. Vi har tatt en prat med Kristian og Guri, to av de tre teatersjefene våre, så sett deg godt til rette i godstolen og la deg inspirere til en herlig og variert teaterhøst!

(saken fortsetter under videoen) 
 

Se presentasjonen av høstprogrammet her:

Trykk her hvis du bruke Chromecast

https://vimeo.com/423553506

Hyller Bremnes-søsknene

Teaterhøsten starter med Endre Lund Eriksens Pitbull-Terje og kampen mot barnevernet, som får sin forsinkede premiere 27. august. Vi har sett på prøvene og det ser riktig så bra ut. 

- Pitbull-Terje og kampen mot barnevernet traff oss midt i hjerterota, og jeg er overbevist om at den kommer til å treffe dere også, sier Kristian Fr. Figenschow.

26. september braker det så løs igjen med ei skikkelig musikalsk festforestilling, Bare Bremnes, der vi har samlet et knippe med dyktige nordnorske artister. De gir sine tolkninger av mange av de kjente og kjære låtene til Kari, Lars, og Ola Bremnes. 

Fra scenen kommer Anneli Drecker, Kristian Kristensen, Jardar Johansen, Iren Reppen, Johannes Winther Farstad, Anna Karoline Bjelvin - samt to av barna fra Lille HT - til å gi deg en kveld du seint vil glemme. 

- Jeg tror det kommer til å bli utrolig vakkert og stemningsfullt og fint nå til høsten, ved siden av Pitbull-Terje, å servere for folk som har hatt ei vanskelig tid, forteller teatersjef Guri Johnson.

Knapt to uker etter det igjen stuper vi så inn i Arne Lygres poetiske univers med forestillingen Jeg forsvinner. Liker du Jon Fosse, så kommer du til å elske Arne Lygre. Han er en av Norges mest interessante dramatikere og blir spilt både på norske og utenlandske scener. Lygre fikk Ibsenprisen for Jeg forsvinner i 2013.

Dansk jul

Trodde du at du hadde opplevd familiemiddager med dårlig stemning? 19. november er det klart for vår danske julefarse, som er den vanvittige Familien som kunne snakke om alt. Og det gjør de til gangs! Dette blir virkelig julemiddagen der stemninga går rett til helvete rundt middagsbordet, og stemninga i salen kommer til å gå i taket!

Vi topper så det hele med nok et dansk stykke, H.C. Andersens legendariske Piken med fyrstikkene, eller Den Lille Pige med Svovlstikkerne som den opprinnelig het. Dette vakre og triste juleeventyret er fortsatt trist, men regissøren har denne gangen også gitt plass til humor, fantasi, vennskap og håp. 

- Det er både vakkert og trist. Vakkerttrist, avslutter Guri Johnson i intervjuet.

Med både Piken med fyrstikkene og Familien som kunne snakke om alt steller vi i stand ei riktig god dansk teaterjul for deg i år!

Smittevern og billettsalg

Vi følger selvfølgelig de statlige retningslinjene for håndtering av korona-situasjonen. Frem mot sommeren jobber vi med å lage gode smittevernrutiner som skal ta vare på sikkerheten til publikum. Derfor er vi enda ikke helt sikre på hvor mange billetter vi kan selge i høst og må dermed vente med å legge ut billetter for salg. Vi kommer til å slippe billettene så snart vi er i mål med smittevernjobben.

Uansett – vi er på vei tilbake i god gammel analog form og har mye spennende å dele med deg i høst! 

Premieredatoer:

Publiseringsdato
29.05.2020