The Modern Ancient Voice

Musikkonservatoriet, Det kunstfaglige fakultet ved UiT Norges arktiske universitet ønsker velkommen til kunstnerisk sluttpresentasjon ved stipendiat Anneli Drecker. Arrangementet har fri entré og alle er hjertelig velkommen.

Stipendiatprosjektet The Modern Ancient Voice er et kunstnerisk forskningsprosjekt hvor Anneli har oppsøkt en rekke mentorer for å tilegne seg og ta i bruk elementer av sangteknikker som brukes av urfolk verden over. I løpet av stipendiatperioden har hun jobbet med strupesang, overtonesang og joik. I tillegg har hun gjort studier av persisk og norsk tradisjonell sang og kapa haka. Disse sangteknikkene har Anneli tatt inn i sin egen musikalske verden for å skape nye kunstneriske uttrykk, og for å løfte frem teknikkene og de utøverne som bruker dem.

Presentasjonen vil være i form av en konsert hvor hun sammen med bandet sitt vil fremføre låter fra de kritikerroste Arvid Hanssen-albumene, i tillegg til noe gammelt og nytt materiale.
Bandet består av Eivind Aarset på gitar, Rune Arnesen på trommer, Kjetil Dalland på bass og Sindre Hotvedt på keyboard. Sven Persson gjør lyddesign og Tor Ditlevsen designer lys.

Konserten gir anledning til å se en av Norges mest kjente sangere presentere et unikt prosjekt, da deler av repertoaret bare vil fremføres denne ene gangen.

Varighet
90 minutter
Spilleplan
Dato/Tid Scene
Teaterkafeen