Researcher's Night: NordØstpasjonen

Neste forestilling
Kommer

Velkommen til spillet om det ville Arktis!

 

Mens isen i Arktis forsvinner forbereder vi oss på å ta «det nye landet» i bruk. Tilsynelatende står kampen mellom de som vil verne og de som vil skape økonomisk vekst. Men er det også andre kamper som foregår? Hva er forskernes rolle i spillet om Arktis?

 

Kunnskapsproduksjonen er enorm. Men mer kunnskap gir ikke nødvendigvis bedre innsikt. Hvem har makten til å nå fram i media og forklare sammenhengene? Og hva er vårt, den jevne avislesers, forhold til ny kunnskap? Hvilke bilder av fremtidens Nordøstpassasje er det vi velger? Eller velger vi ikke i det hele tatt?

 

Forskere og skuespillere møtes på scenen i en form preget av TV-mediets nyhetsunderholdning. Med teaterets egen Peer Gynt som veiviser, spør vi i øst og vest og åpner dørene for NordØstpasjonen.

 

NordØstpasjonen er en del av Researchers Night 2013. 27. September, i om lag 300 byer over hele Europa, åpner forskere dørene til laboratoriene sine eller går ut på scener og gater og møter folk flest.

 

Arrangementet er gratis, men fribilletter må hentes ut på Aurora kino Fokus.

 

NordØstpasjonen er et samarbeid mellom Stiftelsen Ferske Scener, Framsenteret ved sitt flaggskip “Havisen i Polhavet, teknologi og avtaleverk” og Hålogaland Teater.

Støttet av Forskningsrådet

 

 

Medvirkende:

 

Forskere: Sebastian Gerland, seksjonsleder hav og havis ved Norsk Polarinstitutt, Elise Karlsen, førsteamanuensis ved juridisk fakultet, UiT, Maaike Knol, forsker ved Norges Fiskerihøgskole

 

Musikere: Torgeir Vassvik og Ole Henrik Moe

 

Skuespillere: Bernt Bjørn og Trond Peter Stamsø Munch

 

Konsept og regi: Kristina Junttila og Kristin Bjørn

 

Dramaturg: Tale Næss

 

Medvirkende i konseptutvikling: Gunnar Sander, Norsk Polarinstitutt og Helge M. Markusson, Framsenteret.

 

 

 

Les mer om Resarchers Night her

http://ec.europa.eu/research/researchersnight/index_en.htm