Hamsun-aften

Neste forestilling
Kommer
Hålogaland Teater og Universitetet i Tromsø markerer avslutningen av Hamsun-året 2009 med en Hamsun-aften på Scene Øst. Universitetet har invitert Anneke von der Lippe og Henny Moan nordover, og sammen med Ketil Høegh fra Hålogaland Teater skal de framføre utvalgte tekster av Knut Hamsun.

Scene Øst
Lørdag 21. november kl 19.00
Pris: 200/100
Kjøp billetter her
 
Første del av programmet er viet Hamsun som kjærlighetsdikter. Anneke von der Lippe, akkompagnert av gitarist Bjørn Klakegg, skal lese utdrag fra Pan og Victoria, og framføre sanger fra Det vilde kor. Tekstutvalg og sammenbindende kommentarer er ved 1. amanuensis Nils M. Knutsen.

Anneke von der Lippe har hatt en rekke store roller i norsk film og teater, og hun spilte blant annet Eva i den siste Pan-filmen. Hun er ansatt som skuespiller ved Nationaltheateret i Oslo og turnerte i vår med Riksteateret og stykket Hamsuns gate.

Hålogaland Teaters egen Ketil Høegh henter fram en gammel favoritt når han leser novellen "En ganske alminnelig flue av middels størrelse". Novellen var en av flere tekster som dannet utgangspunkt for monologen "En ganske alminnelig flue", som Høegh skrev og framførte på Hålogaland Teater i 2002.

Henny Moan avslutter forestillingen med å lese noen av de Hamsun-tekstene som står henne nærmest. Hun har kalt sin del av programmet Den uutgrunnelige Hamsun. Moan har hatt et sterkt og personlig forhold til Hamsuns diktning siden hun som 16-åring leste Sult for første gang. Henny Moan ble kjent for mange for rollen som Edvarda i TV-serien Benoni og Rosa fra 1975. Hun er i dag pensjonist og har laget et eget program med Hamsun-tekster for Den kulturelle spaserstokken.