Gode besøkstall i 2018

Publikum strømmet til Hålogaland Teater i 2018 som aldri før. Særlig gledelig er økningen i antall publikum på turnéforestillingene.

I alt 54.939 sjeler var innom Hålogaland Teater i løpet av 2018. Det er 628 flere enn året før. Av de publikummerne som besøkte forestillingene på turné i 2018 var antallet 12.786 mot 8194 i 2017.

– Storsatsingen «Sykle i snøstorm» trakk 5074 publikummere i fjor og står for en stor del av besøkstallene. Og ikke uventet var det mange som også i 2018 ville se «Et juleeventyr» (8085 store og små barn). Samtidig har vi rukket å spille for nesten 13.000 på turné. Det er jeg veldig glad for. Vi har hatt noen riktig flotte forestillinger ute på veiene i 2018 og publikum har tatt dem godt imot, sier en fornøyd markeds- og informasjonssjef Anika Mackenroth.

Variert program

– Programmet i 2018 har vært veldig bredt. Det inneholdt både de store formatene som «Twigs», «Nordens Paris» og «Sykle i snøstorm», men også noen smalere prosjekter med tanke på form og innhold. For oss er det en suksess når vi treffer folk med forestillingene. Det viktigste er at de som kommer, har en god opplevelse, legger Mackenroth til.

Hun peker på at barn og unge er viktige målgrupper for Hålogaland Teater.

– Barn er kresne og gir tydelig tilbakemelding når de ikke er fornøyd. Vi har vært heldige og truffet godt med våre barneforestillinger i 2018, så godt at vi ser oss nødt til å sette opp et par av dem i år.

Mackenroth sier storsatsingen «Sykle i snøstorm» på mange måter var spesiell. Den førte blant annet til at flere studenter i teatret enn vanlig.

– Studentene er en målgruppe som kan være vanskelig å nå. Vi håper at flere av dem har fått mersmak og at vi klarer å friste dem med flere forestillinger i 2019. Vi har både underholdende, utfordrende og samfunnsaktuelle ting på tapetet.

– Tre av suksessforestillingene fra 2018 skal på turné nå i år. Jeg lover at vi ikke skal spare på godbitene, avslutter Mackenroth.