Heddapris til Tobias

Hålogaland Teater fikk Heddaprisen i kategorien Beste barneforestilling for produksjonen «Tobias og dagen det smalt» av Jenny Svensson og Rimfrost Teaterensemble.

Det var under en utdeling på Oslo Nye Teater søndag at norsk teaters høyeste pris ble utdelt til forestillingen ”Tobias og dagen det smalt” i kategorien Beste barneforestilling. Forestillingen handler om kjønnsidentitet og vennskap og tar opp ulike måter å definere kjønn på, sett gjennom barns øyne.

 

Forestillingen er skrevet av den Tromsø-baserte forfatteren Jenny Svensson og er produsert av Rimfrost Teaterensemble i samarbeid med Hålogaland Teater.

 

- Det er helt fantastisk. Det er en stor ære for oss, men æren tilhører også i stor grad alle de fantastiske menneskene vi intervjuet i forkant av at vi produserte forestillingen, sier skuespiller Kristine Myhre Tunheim.

I juryens begrunnelse heter det at ”Tradisjonelt har teater for barn vært fartsfylt og fantasieggende. Stadig oftere er det også lavmælt og ettertenksomt. Årets prisvinner er begge deler. Den er fargerik og fleksibel, og den understreker barns evne til å bearbeide virkelighet gjennom lek. Gjennom leken reflekterer rollefigurene, og de deler personlige dilemmaer. De fantaserer om det som ikke lenger finnes og det som ingen vet hvordan vil bli. De voksne befinner seg i randsonen, men skaper likevel trygghet rundt handlingens sentrale dilemmaer. De kan ta seg av de praktiske spørsmålene, mens barnas løsninger formidles gjennom dypt personlige perspektiver på identitet og forandring."