Hålogaland Teater spiller på Heddadagene

HEDDADAGENE samler 40 forestillinger i Oslo – Hålogaland Teater deltar med forestillingen Havboka

Scenekunstfestivalen HEDDADAGENE 2018 åpner torsdag 8. juni i Oslo og avsluttes med utdelingen av HEDDAPRISEN søndag 17. juni på Oslo Nye Teater. Festivalen samler 30 scenekunstinstitusjoner fra hele landet, 40 forskjellige produksjoner, en rekke andre publikumsarrangement og et bredt faglig program. Sammen med nominasjonene til HEDDAPRISEN viser denne festivalen bredden og mangfoldet som finnes i norsk teater i dag.

Heddadagene ble en umiddelbar suksess da festivalen ble arrangert første gang i 2017. Hele 30 scenekunstinstitusjoner fra hele landet går dette andre året sammen om å arrangere sommerens festival.

Hålogaland Teater deltar under festivalen med forestillingen Havboka. Havboka hadde urpremiere i Tromsø i februar 2017. Forestillingen er en visuell og musikalsk teaterberetning om det ramsalte havet, sterke vennskap og sårbare ressurser. Morten Strøksnes fikk Brageprisen og Kritikerprisen for romanen, som nå er solgt til over 20 land.  

Til sammen kan publikum gjennom festivalens 10 dager oppleve mer enn 40 forskjellige forestillinger. 18 av disse kommer fra teatre utenfor Oslo, fra Kristiansand i sør til Kautokeino i nord. Festivalen leder opp til utdelingen av den prestisjetunge Heddaprisen søndag 17. juni.

- Første gang jeg leste boka til Strøksnes skjønte jeg hvor lite jeg visste om havet. Havboka er teatrets bidrag til debatten om havet og alt som finnes der, og det er en ære å få spille den under årets Heddadager, sier teatersjef på Hålogaland Teater, Inger Buresund.

Havboka spilles på Riksteatrets Store Scene i Nydalen fredag den 8. juni.

Festivalen legger opp til en rekke arrangementer for publikum i tilknytning til forestillingene. I tillegg er festivalen en arena for faglig utvikling innen scenekunstfeltet, og byr på seminarer, kurs og foredrag for teaterfolk fra hele landet.

– Med Heddadagene gir vi publikum muligheten til å oppleve den enorme bredden av forestillinger som lages ved teatre over hele landet. Det blir knall! sier Arne Nøst, teatersjef ved Rogaland Teater, leder for Norsk teaterlederforum (NTLF) og talsperson for Heddadagene.

Forestillingene under festivalen vises hos:
Det Norske Teatret, Nationaltheatret, Oslo Nye Teater, Riksteatret, Black Box Teater, Dramatikkens Hus, Teater Manu og Den Norske Opera & Ballett.

Programlansering og billettslipp er torsdag 8. februar. Til enkelte scener slippes billettene senere i februar.

Hele programmet kan sees på www.heddadagene.no.

Heddadagene presenteres av:

Akershus Teater, BIT Teatergarasjen, Black Box Teater, Brageteatret, Carte Blanche, Den Nationale Scene, Den Norske Opera & Ballett, Det samiske nasjonalteatret Beaivváš, Det Norske Teatret, Dramatikkens Hus, Haugesund Teater, Hordaland Teater, Hålogaland Teater, Kilden Teater, Nationaltheatret, Turnéteatret i Trøndelag, Nordland Teater, Norsk Scenekunstbruk, Oslo Nye Teater, Riksteatret, Rogaland Teater, Sogn og Fjordane Teater, Teater Ibsen, Teater Manu, Teaterhuset Avant Garden, Teater Innlandet, Teatret Vårt, Trøndelag Teater, Østfold Kulturutvikling, Åarjelhsaemien Teatere.

Heddadagene er et initiativ fra Heddakomiteen og Norsk teaterlederforum (NTLF). 30 av NTOs medlemsteatre står som arrangører av festivalen og er økonomiske bidragsytere til Heddadagene 2018. NTLF har det overordnede faglige ansvaret, mens Norsk teater- og orkesterforening er formell eier og har prosjektansvar for Heddadagene.

Informasjon og kontakt:

For mer informasjon og gjestespillprogram se: www.heddadagene.no

Informasjon finner du også på www.nto.no.

Følg oss også på Facebook og Instagram for oppdateringer utover våren!

Talsperson Heddadagene:

Teatersjef Arne Nøst, Rogaland Teater

Kontaktperson for Hålogaland Teater:

Lise Lotte Henriksen

E-post: liselotte@ht.tr.no

Mobil: 906 40 924

Kontaktperson Heddadagene:

Prosjektleder Kjetil Falkum, NTO

E-post: heddadagene@nto.no

Mobil: 91 17 17 31

Kommunikasjonsansvarlig Heddadagene:

Aleksander Erichsen

E-post: aleksander@prologo.no

Mobil: 482 21 348

Kontaktperson Heddaprisen:

Spesialrådgiver Marianne Dyrnes Vallat, NTO