Mye er gjenkjennelig i den såre og varme fortellingen om André som kjemper for å forstå en mer og mer uforståelig verden

Fortellinger om eldre mennesker som mister grepet på grunn av Alzheimer finnes det mange av. Men å høre historien fortalt fra den gamles eget perspektiv, er nytt. I stykket Faren fortelles handlingen slik at vi ser ting med eldre Andrés forvirrede øyne der forventningene stadig snus opp-ned og til slutt er verken han eller vi sikre på om virkeligheten er virkelig. Vi møter også datteren Anne som må balansere livet sitt mellom kjærligheten til sin far og kravene til sitt eget liv og forholdet til sin Robert.

Dette er beretningen om kjærlighetens grusomhet og om tålmodighetsgrenser, som stadig blir utfordret når foreldrerollen blir snudd på hodet. Forfatterens nennsomme bruk av humor gjør også sitt til at fortellingen treffer en kjent streng i deg, enten du er barn, barnebarn, venn eller livsledsager.

I 2014 mottok Florian Zeller Molierè-prisen for beste forestilling i Frankrike for Faren og stykket gått sin seiersgang både i Paris, London og på Broadway

LE PERE

Av Florian Zeller

Teaterforlag: Nordiska ApS – København

Spillepan
Dato/Tid Scene Billett
Scene Øst
Scene Øst
Scene Øst
Scene Øst
Scene Øst
Scene Øst
Scene Øst
Scene Øst
Scene Øst
Scene Øst
Scene Øst
Scene Øst
Scene Øst
Scene Øst
Scene Øst
Scene Øst
Scene Øst
Scene Øst
Scene Øst
Produksjon
Scenografi Bård Lie Thorbjørnsen
Kostymedesign Bård Lie Thorbjørnsen
Komponist Per Martinsen
Lysdesign Øystein Heitmann
Maskedesign Leo Thörn
Oversettelse Johanna Coraline Jensen og Ketil Høegh

Florian Zeller

Florian Zeller (1979-)

Franske Florian Zeller blir av The Guardian kalt «den mest spennende dramatikeren i vår tid». Zeller skriver både bøker og teaterstykker, og debuterte som forfatter allerede som 22-åring. Det var ikke før han skrev sin tredje roman, La Fasciniation du Pire (Fascinasjonen av ondskap), at han virkelig ble kjent. I 2004 fikk han den prestisjetunge prisen Prix Interallié for romanen.

Hans teaterstykke Faren, har blitt omtalt som «det mest applauderte nye stykket de siste ti årene». Faren har vært spilt på West End i London, og har toppet listene over «Best Plays of the year». Den svarte komedien har gitt 38-åringen flere priser og nominasjoner i London, New York og Paris.

Skole

Vil du ta med klassen din på teater?
Vi har laget hefte med oppgaver til for- og etterarbeid. Heftet inneholder også praktisk informasjon.
Velkommen til oss!