DUS: Samovarungan - «Å telle til null»

Neste forestilling
Kommer
Varighet
90 min

Om forestillinga:

Samovarteaterets elever «Samovarungan» fra Kirkenes har jobbet med manuset «Å telle til null» av Kristofer Grønskag.

I vår versjon møtes 14 ungdommer på en togstasjon. De er alle på reise full fart inn i livet sitt, mot framtiden, fra alltid, til alltid, via fortiden og nåtiden.

Vår påstand er at alle mennesker har behov for å bli sett. Men ønsker vi å bli sett som den vi er, eller den vi prøver å være? Og hvem er det egentlig vi ønsker å bli sett av?

Om Samovarungan og Samovarteateret:

Samovarteateret er et profesjonelt teater i Kirkenes, Finnmark, startet opp av Bente S. Andersen i 1990.

Siden 1991 har Samovarteateret drevet en teaterskole for barn og ungdom - kalt «Samovarungan», i samarbeid med Sør-Varanger Kulturskole. «Samovarungan» består av 60 elever mellom 7 og 18 år, fordelt på fire grupper.

I år er gruppe 3 («team bakoversveis» - 14 elever) med på DUS, med forestillingen «Å telle til null» av Kristofer Grønskag.

Undervisningen bygger på teaterets/en særegen «Samovarpedagogikk»; en blanding av egne teknikker og metoder utarbeidet gjennom mange års erfaring som skuespillere og pedagoger, i kombinasjon med klassisk skuespillerteknikk.

Årlig setter vi opp én eller flere produksjoner, enten gruppevis eller med alle elevene. Vi jobber ofte med klassikere av Shakespeare, Brecht, Ibsen m.fl. og omarbeider dem til vår egen versjon. Samovarongan har vært med på DUS én gang før, samt ulike nasjonale og internasjonale teaterprosjekter.

Les mer om Samovarungan og Samovarteateret her: http://samovarteateret.com/no/om-oss/teaterskolen/