Velkommen til teatervåren 2018

I dag presenterer Hålogaland Teater programmet for våren 2018 og det er en bred og spennende teatermeny vi har å by på.

Først ut er den elleville komedien Nordens Paris av Jo Strømgren med Finn Arve Sørbøe og Ketil Høegh i hovedrollene. Det blir masse forviklinger og humor når fiffen i Tromsø reiser til Paris for å åpne Tromsøs ambassade til Frankrike. Måler er å er å selge Tromsø til franskmennene uten å måtte gå veien om Oslo. Premieredato er 26. januar.

Deretter blir det Kafka for kidz når forestillingen Gutten som ble et insekt har premiere 22. februar. Den kjente romanen Forvandlingen av Kafka er gjort om til teater for barn. Gregor er åtte år, flink på skole og er full opptatt med sport, fotball, speider’n og musikk. Han gjør mye for å leve opp til alle forventningene folk har til ham. Men en dag er det nok. En morgen våkner han opp og er plutselig blitt forvandlet til et insekt!

Neste nye produksjon er den rørende, muntre og gjenkjennelige historien om åttiåringen André. Ordene glipper for ham og han føler seg bare litt forvirret. I stykket Faren av franske Florian Zeller fortelles handlingen slik at vi ser ting med 80 år gamle Andrés forvirrede øyne når han kjemper for å forstå en stadig mer uforståelig verden. Samtidig møter vi datteren Anne som må balansere livet sitt mellom kjærligheten til sin far og kravene til sitt eget liv og forholdet til sin Pierre. Premieredato er 3. mai.

Men vi har mer på menyen. Det blir ekstraforestilling på den populære komedien Twigs – Hele hælvetes slekta på Scene Vest 28. februar. Forestillingen skal også spilles i januar, men her er alle forestillingene utsolgt. I perioden 27. april til 15. mai kommer Riksteatret på besøk og spiller forestillingen Folk og røvere i Kardemomme by. Denne forestillingen er allerede i salg. Og sist, men ikke minst, blir det nypremiere på forestillingen Vinduer av Veronica Salinas 6. mars. Vinduer er en fortelling om forflytning, enten den er frivillig eller tvunget. Det handler også om å bli forstått og å gjøre seg selv forstått. Den hadde premiere under Heddadagene i Oslo i sommer, og Dagbladet rullet seks på terningen.

Vi byr også på en smakebit av høsten, forestillingen Tidens korthet som står på programmet høsten 2018. Forestillingen skal imidlertid ha premiere under Festspillene i Nord-Norge, og hører derfor hjemme når vi presenterer våren. I Tidens korthet får vi høre stemmen til en mann som har vært taus i 400 år, for dette er fortellingen om sjøfareren og oppdageren Jens Munk som i 1619 dro ut for å finne Nordvestpassasjen. 

Til og med 1. november har vi lanseringstilbud - 100,- per billett til alle våre nye forestillinger. 
NB! Gjelder ikke TWIGS - hele hælvetes slekta og Folk og røvere i Kardemomme by. 

Velkommen til en spennende teatervår.