Urpremiere på ”Vinduer” under Heddadagene

Med beatboxing og slampoesi, dans, heftig musikk og en sterk historie ser forestillingen ”Vinduer” dagens lys 15. juni under Heddadagene

Det er den argentinske forfatteren Veronica Salinas som har skrevet teksten til ”Vinduer” og regien er ved Jon Tombre. Torsdag 15. juni har forestillingen urpremiere under Heddadagene i Oslo. Så skal den spilles på Festspillene i Nord-Norge. Og i mars kommer forestillingen til Hålogaland Teater.  

“Vinduer” er en fortelling om forflytning, enten den er frivillig eller tvunget. Det handler også om viktigheten av å bli forstått og å gjøre seg selv forstått. Forestillingen får ekstra liv med beatboxeren Beatur og slampoeten Taro Vestøl Cooper.

Handlingen tar utgangspunkt i ett tidspunkt, med beretninger fra forskjellige steder i verden. Klokken er 16:07. Det er februar og året er 2019. I korte glimt hører man stemmer fra en seng i Buenos Aires, fra en søppelfylling utenfor Paris, fra en stue I Karasjok, fra en strand ved Fukushima, fra et bad I USA og fra en containerhavn I Afrika. Vi hører unge stemmer som vil vekk, videre og fremover.

I “Vinduer” møter vi unge mennesker som alle har forskjellig geografisk og kulturell bakgrunn. Vinduer åpnes til en verden uten klare grenser, men som likevel har gamle grenser som skaper begrensninger.

«Vinduer» er en samproduksjon mellom Veronica Salinas, Hålogaland Teater og Det samiske nasjonalteatret Beaivváš.