Hålogaland Teater til Festspillene

Hålogaland Teater vil i år være til stede på Festspillene i Nord-Norge med to forestillinger.

Programmet til Festspillene i Nord-Norge er nå klart, og Hålogaland Teater deltar på den største kulturmønstringen i landsdelen med to produksjoner.

Den første forestillingen er «Vinduer» av Veronica Salinas. «Vinduer» er en forestilling om forflytning, enten den er selvvalgt eller påtvunget. Den handler også om viktigheten av å bli forstått og å gjøre seg forstått. «Vinduer» har verdenspremiere i Oslo under Heddadagene 2017 i midten av juni. Den 30. juni vises den på FINN klokken 20:00 i Lillesalen på Harstad Kulturhus. Forestillingen er et samarbeid mellom Veronica Salinas, Jon Tombre, Hålogaland Teater og Det samiske nasjonalteatret Beaivváš.

Dagen etter er det klart for en visning av «Havboka», basert på romanen med samme navn av Morten Strøksnes. I «Havboka» legger to kompiser ut i en liten båt – på det store havet. Under dem lurer et digert havmonster, vil de klare å fange det? Underveis formidles historien om livet - på, i og ved havet. Fortellingen er spekket med viten og kunnskap om havets opphav, rikdom og sårbarhet. Vi har alltid høstet av det, spørsmålet er om vi evner å forvalte det. «Havboka» er en visuell og musikalsk teaterberetning om det ramsalte havet, sterke vennskap og sårbare ressurser. Morten Strøksnes fikk Brageprisen for romanen, som nå er solgt til 18 land.

Forestillingen gikk på Scene Vest på Hålogaland Teater tidligere i vinter, men finner altså 1. juli klokken 17:00 veien til Storsalen i Harstad Kulturhus.