Mye aktivitet rundt «Havboka»

I forbindelse med premieren på «Havboka» torsdag, kan du treffe både forfatter, regissør og skuespiller og høre dem fortelle om boken og forestillingen.

Premieren på Hålogaland Teaters dramatisering av suksessromanen «Havboka» er torsdag 9. februar på Scene Vest. Allerede dagen etter kan du få høre mer om både boken og forestillingen.

Teatral matpakke
Ta lunsjpausen på Tromsø bibliotek og hør forfatter Morten Strøksnes og dramatiker Anders T. Andersen fortelle om "Havboka". Fredag 10. februar klokken 13:00 møtes forfatter Morten Strøksnes og regissør og dramatiker Anders T. Andersen til en teatral matpakke på Biblioteket i Tromsø. Samtalen vil dreie seg om veien fra roman til teaterforestillingen. Arrangementet er gratis.

Forsnakk
Også på fredag, i Teaterkafeen på Hålogaland Teater klokken 18:30, møtes forfatter Morten Strøksnes og skuespiller Kristian Fr. Figenschow i samtale med Helge Markusson. De forteller om forestillingen, hvordan den har blitt til. Med utgangspunkt i forestillingen inviterer vi til en samtale om kystkultur, sjømonstre, vennskap og havet som gir og tar. Arrangementet er gratis.

HAVBOKA er en fortellingen om havet – om historiene, ressursene, og livet langs kysten. Den er på mange måte vår fortelling, Nord-Norges fortelling. Siden tidenes morgen har vi levd av og ved havet, tidvis i frykt for hva havet kan ta fra oss, og samtidig helt avhengig av det det kan gi.

Boken til Morten Strøksnes ble en enorm suksess, og er nå solgt til 21 land og er oversatt til fire andre språk. På Hålogaland Teater har den nå også blitt teater, iscenesatt av regissør Anders T. Andersen.