Hålogaland Teater nominert til Heddaprisen

Teatret er nominert for forestillingen «Den uendelige historie» i kategorien Årets barne- /ungdomsforestilling.

Juryen i Norges fremste pris for scenekunst – Heddaprisen – har nominert Hålogaland Teaters forestilling «Den uendelige historien» til Årets barne-/ungdomsforestilling. Produksjonen er basert på en roman av Michael Ende med samme navn. Forestillingen hadde premiere på Scene Vest 6. mai i fjor i regi av Erlend Samnøen.

«En fryd for øyet – øret», «Fantasifullt for alle aldre» og «Uendelig vakkert eventyr» var tilbakemeldingene fra anmelderne i media, som trillet høye tall på terningene. Og publikum fulgte begeistret med da Bastian drømte seg vekk inn i en merkelig gammel bok og den spennende verden Fantasia. En verden med lykkedrager, barnekeiserinner og andre rare vesener. 

 

Anerkjennelse

- Dette er en skikkelig anerkjennelse av den satsingen vi har hatt på Lille Hålogaland Teater, sier teatersjef Nina Wester.

- Resultatet viser hvor godt samarbeidet mellom generasjonene virker, sier teatersjefen som også legger til at hun er veldig stolt og glad.

- I tillegg er dette en stor honnør til regissør Erlend Samnøen og det øvrige kunstneriske teamet og både voksne og unge skuespillere.

 

Store og små

Flere av de sentrale rollene ble spilt av barn og unge fra Lille Hålogaland Teater i tillegg til at HTs voksne skuespillere også deltok. Kostymene som Katrine Tolo skapte fikk store lovord, det samme gjorde Terese Arildsdatter Riis’ magiske scenografi.

Utdelingen av Heddaprisen, som har en rekke forskjellige kategorier. Deles ut under en seremoni på Nationaltheatret i Oslo søndag 14. juni.