Dramatikksatsing bærer frukter

To av de tre studentene som tas opp til masterstudiet i teatertekst på Kunsthøgskolen i Oslo har sine røtter på Hålogaland Teater.

Siden 2013 har Hålogaland Teater satset på å få frem ny dramatikk blant annet gjennom sine ArtLaber. I Norge finnes kun én utdanning for teatertekst på høyere nivå. Det er masterstudiet i (teater) scenetekst på Kunsthøgskolen i Oslo. I høst tas det opp tre masterstudenter i (teater) scenetekst, og to av disse er fra Nord-Norge og har arbeidet med sine scenetekster i samarbeid med Hålogaland Teater i 2013 og 2014.

 

Tanafødte Siri Broch Johansen hadde ArtLaben To stemmer på Hålogaland Teater i fjor. Laben handlet om hvorvidt språktap kan føre til følelsesmessig forflating og var et dypdykk i parforholdets mørkere sider. I tillegg har hun skrevet stykket Til venstre i Hætta som gikk på Det Samiske Nasjonaleatret Beaivváš i fjor høst. Hun er også aktuell med en biografi om Elsa Laulo.

 

Den andre masterstudenten Maja Bohne Johnsen fra Tromsø. Hun hadde i 2013 en lab i samarbeid med Ferske Scener basert på manuset Vestergata. Hun er bosatt i Tromsø og er freelancer og spilte blant annet  i Hålogaland Teaters Pippi Langstrømpe i 2013. Hun driver også produksjonsselskapet Johnsen og Johnsen sammen med Pernille Dahl Johnsen. Hun skal også samarbeide med Hålogaland Teater kommende år.

 

ArtLab er et samarbeid med Dramatikkens hus, RadArt og Hålogaland Teater og har blant annet til hensikt å fremme nyskrevet dramatikk, gjerne med særlig fokus på Nord-Norge.