Blank messing for full musikk

Fra november skal Nord-Norge kose seg med den hjertevarme musikalen "I blanke messingen". Det blir førjulsglede full av musikk og humor.

Da filmen I blanke messingen (The Full Monty) kom i 1997 ble den en av de mest innbringende britiske filmene noensinne og historien fortsatte sin seiersgang på teaterscener over hele verden med egen musikk til sceneversjonen.

 

Nå får Nord-Norge muligheten til å se denne hjertevarme musikalen full av musikk og humor. Den 5. november skal Hålogaland Teater sette opp musikalen I blanke messingen med Jardar Johansen og Finn Arve Sørbøe i to av hovedrollene. De står i spissen for et stort ensemble på 16 skuespillere og et orkester med åtte musikere. Regi er ved Ivar Tindberg og scenografi er det Gjermund Andresen som står for.

 

Den nakne sannheten om hvordan de seks arbeidsløse stålarbeiderne kommer seg ut av en trøstesløs hverdag ligger i å kaste klærne – foran horder av hylende kvinnfolk. Ideen får Gary «Gaz» etter å ha sett en plakat for et strippeshow med Chippendales. Han trommer sammen arbeidskamerater og tenker «kan de, så kan vi». Ingen av arbeiderne har kroppene til de kjente stripperne, men de har bøttevis med sjarm.

 

Regissør Ivar Tindberg omtaler musikalen slik: "Dette er historien om to arbeidsløse kamerater og deres kamp for å takle tilværelsens tallrike utfordringer. Gutta har alle odds mot seg, og valget står mellom å gi etter for overmakten eller å gjenreise sin egen verdighet. I blanke messingen forteller historien om vennskap og livskraft, og om en far som kjemper for retten til å være sammen med sin sønn".

 

Premiere på Scene Vest 5. november. Forsalget er allerede igang.

 

 

I blanke messingen

Musikal av Terence McNally

Tekst og musikk av David Yazbek

 

Regi                              Ivar Tindberg

Musikalsk leder              Ole Morten Indigo Lekang

Scenografi                     Gjermund Andresen

Kostymedesign              Anette Werenskiold

Koreografi                     Eli Stålhand

Maskedesign                 Per Ragnar Karlsen

Oversettelse                  Ragnar Olsen

 

Skuespillere

Finn Arve Sørbøe, Jardar Johansen, Marius Lien, Trude Øines, Svein Harry S. Hauge, Kristine Henriksen, Espen Bråten Kristoffersen, Marvin Amaroso, Anethe Alfsvåg, Espen Mauno, Jonas Delerud, Johannes Winther Farstad, Inge Kolsvik, Ellen Andreassen, Liv-Ellen Haugland Kahrs m.fl.

 

 

 

 

 

 

Based on the Motion Picture Released by Fox Searchlight Pictures

Written by Simon Beaufoy, Produced by Uberto Pasolini and

Directed by Peter Cattaneo

This production by arrangement with

JOSEF WEINBERGER LIMITED

on behalf of MUSIC THEATRE INTERNATIONAL of New York