Lille HT til Ibsenfestivalen

Suksessforestillingen «Medeas barn» med Lille Hålogaland Teater er invitert til høstens Ibsenfestivalen.

Forestillingen «Medeas barn» som gikk på Hålogaland Teater høsten 2013 med unge skuespillere fra Lille Hålogaland Teater er invitert til å spille forestillingen to dager under høstens Ibsenfestival i Oslo. Det skjer 17. og 18. september.

 

Skuespillerne i Lille Hålogaland teater er mellom 8 og 16 år. Teksten, som er skrevet av Suzanne Osten og Per Lysander, er spilt ved flere teatre rundt i verden, men da stykket gikk på Hålogaland Teater var det første gang det ble spilt med barn i alle rollene. Det er Toril Solvang som har regien for forestillingen, som fikk et samlet kritikerkorps til å finne frem superlativene da den ble vist i fjor høst.

 

Teatersjef Nina Wester sier hun er veldig glad for at forestillingen nå er invitert til Ibsenfestivalen.

 

- Vi synes det er veldig hyggelig at Ibsenfestivalen tok kontakt med oss og inviterte forestillingen. Vi er selvsagt veldig stolt over at vi blir invitert sammen med store gjestespill fra hele verden. Samtidig er jeg veldig glad for at den satsingen Hålogaland Teater har på barneteater blir lagt merke til og at man ser at vi har en egen type barneperspektiv, sier hun.

 

«Medeas barn» er basert på den greske myten om Medea. Gjennom lek, fantasi og en god dose humor tar Lille Hålogaland Teater oss med til en verden hvor vi ser de voksnes konflikter fra barnas ståsted, hvor barn blir tatt på alvor, og leken blir midlet for å opprette orden i en verden full av kaos.