Edvard-prisen til Ragnar Olsen

Ordkunstner, musiker og oversetter Ragnar Olsen tildeles årets Edvard-pris for sitt forfatterskap generelt og for teksten til operaen «Querini – en opera på Røst» spesielt.

Ragnar Olsen har forfattet, dramatisert og oversatt et stort antall tekster for Hålogaland Teater og er aktuell som medforfatter av dramatiseringen «Jeppe», basert på Holbergs original «Jeppe på bjerget». Onsdag 11. september tildeles den kjære dikteren TONOs høyeste æresbevisning for teksten «Querini – en opera på Røst».

 

Edvard-prisen deles ut av TONO til norske opphavsmenn og -kvinner som har skapt musikkverk og tekster til musikk av høy kunstnerisk kvalitet. Prisen deles ut på vegne av TONO av Kari Bremnes og består i et trofé av Bruno Oldani, et diplom og 50.000 kroner.

 

I juryens begrunnelse heter det at «Ragnar Olsen er en tekstforfatter med enkelhetens nådegave. Han tror på kraften i et hellig, alminnelig språk. Han tror på musikken i hverdagsspråket, og han vet å hente den ut».

Videre heter det om Olsen at han «har lang fartstid i skrivekunst, han er produktiv og han er kresen. … Han har skrevet for Hålogaland Teater, han skriver de fineste sangtekster og er en betydelig gjendikter, blant annet av Jaques Brel og Bertolt Brecht».

 

Hålogaland Teater er stolt og glad for å ha Ragnar Olsen innenfor våre vegger og vi gratulerer vår enestående skald med prisen!