Store historier i vår tid på film og teater

Hålogaland Teater og Tromsø Internasjonale Filmfestival by på seminar for deg som er interessert i viktige historier, skriveprosesser, og utvikling av tekst til film og teater.

Åtte dramatikere fra ulike land i verden har skrevet om temaet forflytning. Det har blitt åtte svært forskjellige historier om de utfordringene og mulighetene som ligger i menneskenes stadige forflytning. På Hålogaland Teater har historiene blitt vevd sammen til én enkelt forestilling – «Apene i Himalaya», som har premiere på Scene Øst 18. januar.

Dagen etter premieren arrangerer TIFF og Hålogaland Teater seminaret «New Text, New Format». Her går vi i dybden på skriveprosessen, og de ulike metodene dramatikerne har jobbet etter. I tillegg til dramatikerne møter vi blant andre dramaturgene Vilma Stritof og Yngvar Julin, teaterregissør Jon Tombre, samt teatersjef Inger Buresund og festivalsjef Martha Otte. Moderator for samtalen er Alf van der Hagen. Som en del av seminaret inngår visning av forestillingen «Apene i Himalaya».

Pris: 150,- (inkluderer forestilling, seminar og servering). Seminaret er åpent for både fagfolk og for andre interesserte.

Program

09.30-10.00:
Servering av kaffe/te, mingling (Teaterkafeen)

10.00 -10.30:
Velkommen og innledning med Martha Otte, Inger Buresund og professori arkeologi og sosialantropologi Lisbet Holtedahl (Teaterkafeen)

10.30 – 11.30:
Referanser/eksempler fra film og teater ved en filmregissør og teaterregissør Jon Tombre, gjennomgang av prosjektet New Text, New Stage i Kina ved Vilma Štritof og Yngvar Julin (Teaterkafeen)

12.00 - 13.30:
Visning av Apene i Himalaya (Scene Øst)

13.30 - 14.15:
Lunsj (Teaterkafeen)

14.15 - 16:00
Presentasjon av dramatikerne i New Text, New Stage ved moderator Alf van der Hagen (Scene Øst)

16:00 - 17:00:
Oppsummering og Q/A ved Alf van der Hagen (Scene Øst)