Gledelig nyhet en mandag morgen

Tidlig mandag morgen kom kulturminister Linda Hofstad Helleland (t.v.) til Hålogaland Teater. Med seg hadde hun milde gaver til teatret, som teatersjef Inger Buresund (t.h.) mottok.

På sitt besøk til Tromsø kom kulturminister Linda Hofstad Helleland mandag morgen til Hålogaland Teater for å dele ut ekstramidler til bruk for integreningsformål. Gaven hun hadde med seg til teatret lyder på 600.000 kroner.
- Dette var en svært hyggelig overraskelse å få tidlig på en mandag morgen, sier en overrasket teatersjef Inger Buresund.
I sin begrunnelse for ekstrabevilgningen til Hålogaland Teater sier kulturministeren at kunst- og kulturlivet spiller en viktig rolle i å forme Norge.
- Gjennom denne tildelingen vil vi støtte opp under initiativene fra kunst- og kulturinstitusjoner for å skape et inkluderende samfunn, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland.
- Dette er veldig bra. Nå får vi mulighet til å utvide og videreføre Transit-programmet på teatret og lage et eget prosjekt under denne paraplyen. I dette arbeidet skal vi få inn kunstneriske krefter med ny og annerledes bakgrunn enn det vi er vant med for å jobbe sammen med oss om et kunstnerisk prosjekt. Vi har jo gjort det med «Apene i Himalaya», og nå er vi i stand til å planlegge nytt, sier en fornøyd teatersjef.
Tildelingen er en oppfølging av Integreringsmeldingen. Regjeringen legger med dette til rette for at kulturinstitusjoner og kulturaktiviteter bidrar til økt inkludering i kunst- og kulturlivet. Innspillene til hvilke tiltak som skal gjennomføres har kommet fra institusjonene selv. Blant annet gjennom et innspillsmøte i fjor høst.