HT nominert til to Heddapriser

«Jeppe» er nominert til Norges gjeveste teaterpris i to kategorier.

Mandag 19. mai ble det klart at Heddakomiteen har nominert suksessforestillingen «Jeppe» på Hålogaland Teater i to kategorier til årets heddapris – som er den fremste prisen for teater og scenekunst i Norge.

 

FINN ARVE SØRBØE er nominert for sin rolle som Jeppe i forestillingen «Jeppe» av Henrik Holberg med gjendiktning av Ketil Høegh og Ragnar Olsen. Forestillingen gikk sin suksessgang på teatret høsten 2014 til fulle hus på Scene Vest. Finn Arve Sørbøe er velkjent både fra TV og teater. På teater har han spilt blant annet i «Den fordømte nordlendingen», i Knut Nærums versjon av «Peer Gynt» og i fjor som Jeppe i «Jeppe».

 

I tillegg er KETIL HØEGH og RAGNAR OLSEN nominert til Heddaprisen i kategorien Beste scenetekst for sin gjendikting av Holbergs klassiker «Jeppe». Ketil Høegh hadde også regi for denne storsuksessen. I Høegh/Olsens versjon av «Jeppe» er den stakkars mannen Jeppe satt inn i nåtid i dagens Tromsø. Kjetil Høegh har i en årrekke vært skuespiller på Hålogaland Teater og har en lang rekke suksesser å se tilbake på. Ragnar Olsen har i mange år vært Hålogaland Teaters faste oversetter og gjendikter og har gitt publikum de største klassikerne og nye dramatikere i klingende nordnorsk språkdrakt.

 

Heddaprisen deles årlig ut for fremragende prestasjoner innen norsk scenekunst. Prisen ble første gang utdelt i 1998. Prisen deles ut i 11 ulike kategorier samt at det også kan deles ut en ærespris. Selve utdelingen finner sted på Nationaltheatret søndag 15. juni.