Kvinnehistorier fra Vestregata i 1960

Det blir både skjemt og alvor når åtte replikksterke damer setter seg ned og forteller sine historier. Året er 1960 og alle vet alt om alle.

I sentrum for fortellingen Vestregata av Maja Bohne Johnsen står Johanne og datteren hennes Synnøve. Johanne sliter med å takle livet sitt og det er Synnøve som må ta støyten. Rundt henne står mer eller mindre handlekraftige kvinner og lurer på om jentungen kanskje heller hører til på barnehjem.

 

Dette er rammen for Hålogaland Teaters ArtLab nummer 5 i Prøvesalen torsdag 24. oktober klokken 18:00. ArtLab er teatrets yngleplass hvor inviterte scenekunstnere forsker i sceniske former og leker med tekster hvor punktum ikke er satt.


I Vestregata handler det om Tromsøs nære historie. Åtte kvinner forteller om samlivet i en kommunal bolig anno 1960. Med mørket lurende rett under overflaten, er dette en humoristisk og livsbejaende tekst. Vestregata beskriver en del av Tromsøs historie som vi vet for lite om. Handlingen starter det året Tromsøbrua åpner og en ny tid står for døren. Folk bor i tyskerbrakker på grunn av boligmangel. Samtidig er det en selvfølge at skoleflinke jenter i arbeiderfamilier må rett ut i jobb, mens broren kanskje får ta gymnas.

 

På scenen møter vi Pernille With Sandøy, Rebekka Nystabakk, Trude Øines, Pernille Dahl Johnsen, Ellen Zahl Jonassen, Kristine Myhre Tunheim og Anethe Alfsvåg. Instruktør er Kristin Bjørn og dramaturg er Tale Næss.

 

Artlab nummer 5 Vestregata er et samarbeid mellom Ferske Scener, Hålogaland Teater, Dramatikkens Hus og Johnsen & Johnsen produksjoner

 

Arrangementet er gratis.