Tom Sterri tar regien på Trine Lise Olsen

Mandag startet prøvene på monologen Æ har rætt! med komiker Trine Lise Olsen. Regissør er Tom Sterri.

Det skjedde i prøvelokalene på hovedstadens humorscene nummer én: Chat Noir. Men det er på Scene Øst på Hålogaland Teater at publikum fra 14. november kan glede seg til at Indre Billefjords store humordronning forteller om sin oppvekst på godt og ondt og med glimt i øyet.

– Det er jo helt fantastisk at Tom Sterri ønsker å jobbe med meg. Det er utrolig stort, sier Trine Lise Olsen.

 

I forestillingen Æ har rætt! møter vi Trine Lise Olsen på en måte publikum ikke har gjort før. Fortsatt er den lille damen rappkjefta og morsom, men nå møter vi også den mer seriøse siden av komikeren. Vinteren 2013 reiste Trine Lise som undercover lærervikar/stand-up komikeren til ulike skoler og klasserom i Nord-Norge. Målet var å utfordre elevene i hvordan de tenker rundt makt og demokratiske rettigheter, og utfordre dem i hvordan de tenker rundt kjønnsstereotypier.

 

Nå bringes forestillingen inn på teatret, men fokus endres. Våren og sommeren har Trine Lise brukt til å skrive ned hendelser, tanker, drømmer og erfaringer fra sitt eget liv. Resultatet er en ærlig, rå og morsom forestilling om retten til å være seg selv.

 

Trine Lise Olsen og regissør Tom Sterri møttes tidligere i år på revyfestivalen på Høylandet.

 

– Jeg falt pladask for Trine Lise, både som komedienne og formidler, sier Sterri. Han synes det er spennende å jobbe med Trine Lise Olsen.

 

– Historien hennes har en utrolig spennvidde, fra det dypt tragiske til det hysterisk komiske og Trine Lise byr virkelig på seg selv, legger han til.

 

 

Les mer om forestillingen og billettkjøp her